Kreativ kraft

Inred med ljus

Något som påverkar oss mer än vi tror, det är ljus. Det gör mycket för vårt välbefinnande och humör. De flesta av oss är ju alltid lite gladare då solen lyser ute, än när den inte gör det, eller hur? Att ha bra ljus även inne, oavsett årstid, det är rätt viktigt. Så det kan vara bra att tänka till i val av belysning samt välja rätt sorts lampor. Om du har behov av att göra en elinstallation för en viss lampa, låt då en behörig elektriker i Norrköping fixa det!

För att ett rum ska bli så trivsamt som möjligt, så bör du satsa på att ha mellan 5-10 ljuskällor i det. Sedan bör du utgå från vad för aktiviteteter som görs i rummen, för att få rätt sorts belysning.

Rätt ljus på rätt plats

Vad du gör i olika rum, det påverkar vad för belysning du har behov av. Funktionsbelysning kan vara bra för att se att laga mat så väl som när du ska handarbeta eller arbeta vid ett skrivbord. Sedan är det bra att satsa på stämningsbelysning, för att få ett mjukt och behagligt ljus den tid du inte aktiverar dig. Som en mindre lampa i hallen, eller en bra lampa i bokhyllan. 

Du ska även satsa på så kallad allmänbelysning. Den är för att ge dig bra överblick i ett rum och bra att tända upp då du ska städa och så vidare.

15 Dec 2021