Kreativ kraft

Flyttstädning och mycket annat med flytt

Nu när jag ska flytta är det mycket med själva flytten. Det är inte bara att packa och sedan packa upp. Det är mycket med flyttstädning. Det kommer tydligen någon som ska inspektera min städning. Tydligen ska de kolla så att jag har städat på rätt sätt. De har sänt mig ett papper på vad som ska vara städat; lister (visste inte att det fanns något sådant i min lilla lägenhet). Jag ska göra rent ugnen (har knappt använt den). De ska kolla fönstren, så de är rena. Det är lite lättare. Jag tror jag vet hur man tvättar fönster. I alla fall vet min mamma det. De ska kolla elementen - hur i sjutton gör man rent dem? De ska kolla toaletten. Den kan jag städa, liksom handfatet, men resten? Hur svårt kan det vara? Finns en hemsida för det också (jo, faktiskt!), som heter städguide.se. Det finns någon som gjort en hemsida bara för städning!

Skaffa mig en flyttstädare?

Antingen får min mamma komma hit och hjälpa mig flyttstäda, eller så skaffar jag mig någon som kommer hit och gör det. Vad jag har förstått, kommer det att kosta kring en tusenlapp, och det har jag inte. Så det lutar åt att mamma får komma hit, pappa också kanske. Misstänker att han mest är i vägen. Sedan ska man få undan allt också. Har märkt att det är jättesvårt att packa. Man ser ju inte vad som ska packas. Alla saker som sitter på väggarna till exempel, dem blir man ju blind för att de finns. Min mor var här för ett litet tag sedan och plockade ner allt. Då insåg jag en massa saker vad gäller packning; man ser inte alla saker, för sakerna "syns" inte längre. Ögat har vant sig vid dem.

Alla vänner ska säga hej då

För ett litet tag sedan hade mina vänner ett avskedsparty för mig. Hade aldrig tänkt tanken, att man måste säga hej då till en massa kompisar. Sådant tar tid, som jag egentligen inte har. Vilken tur att mina vänner gjorde ett överraskningsparty för mig. Förhoppningsvis får man nya kompisar i storstaden. Jag har aldrig flyttat någon annanstans förut. Självklart har jag och mina föräldrar och syskon flyttat, men bara här, inte till en annan stad. Så nu är det allt lite pirrigt! Men samtidigt väldigt spännande och jätteroligt. Önska mig lycka till!

9 Jul 2017