Kreativ kraft

Fota värme

Det ser kanske ut mest som modern konst men det är faktiskt en naturbild du ser. Det är en skogsbrand som är fotad med hjälp av en värmekamera. Lågorna som slickar växterna får en nästan hypnotisk inverkan när man ser dem på detta viset och att fotografera värme är något som inte många sysslar med. Inte i syfte att skapa konst i alla fall. Värmekameror används väl mest inom jakt för att se djur eller inom det militära för att se fienden. Men jag vet att även fastighetsskötare använder dem för att se om hus läcker ut värme på vintern till exempel. 

Gör din egen fingerfärg

Alla har inte råd att köpa en kamera. Vill man ändå hålla på med konst så kan man göra sin egen färg och vad är roligare än fingerfärg? 

Du behöver:

Häll upp 2 dl majsmjöl i så många skålar som du vill ha färger (gör du röd, gul och blå så kan du sedan blanda dem för att få andra färger). Häll i ganska rikligt med karamellfärg och 2 dl kallt vatten. Blanda tills det är klumpfritt. Häll nu i 3-4 dl varmt vatten och blanda väl. Färgen ska vara lite "seg" och inte rinna för mycket. Låt den svalna lite innan du eller barnen börjar måla med den. Du kan spara färgen i burkar med lock men tänk på att den kan börja lukta efter en tid då det är mjöl i den. 

25 Jul 2020