Kreativ kraft

Kreativ renovering i badrum

Den som är kreativ och händig kan renovera även så svåra saker som bad- och duschrum. För säg hundra år sedan, var hantverksjobbet det som var den billiga delen i att få något byggt. Då var det råvaran, träet, kaklet, blinkern och betongen som var det dyra. Idag är det det omvända. Materialet har blivit billigt, eftersom tillgången har ökat, medan lönerna för hantverkarna har stigit. Det har lett till dyra kostnader att låta någon göra jobbet, samtidigt som badrumsråvarorna inte kostar så mycket. Så varför inte göra det själv och på så sätt pressa ner priserna?

Ta hjälp inte fel

Är du det minsta osäker, var inte rädd för att rådfråga, eller anlita professionella som kan göra jobbet och som vet hur man gör rördragning badrum, till exempel, går till. Är du som sagt händig är det inte särskilt svårt att göra det själv. Till din hjälp har du en site; rördragning.se, där kan du läsa dig till hur du går till väga.

Börja med söka bygglov

Vid varje större renovering bör man söka bygglov. Bor du i bostadsrätt, kanske du bör fråga om bygglov från bostadsrättsföreningen, eller i hyresrätt, av hyresvärden. I olika fall kan det vara värt att kolla upp så att det är tillåtet att genomföra renoveringen som du tänkt. Sedan bör du kontrollera rördragningen i ditt badrum och skissa på renoveringen. Kom ihåg att stänga av huvudvattnet. Ingen vill bygga in fukt i badrummet! Lycka till!

25 Jul 2017