Kreativ kraft

Var kreativ och sluta röka

Är det kreativt att röka? Skulle inte tro det. Ändå röker många som är kreativa. Varför vet jag inte riktigt. Det är många bilder man ser på kända konstnärer som röker, Pablo Picasso, till exempel. Så vad beror det på? Man kan ju inte skylla på en tragisk barndom, direkt. Eller kan man? Hur som helst, om man nu ska röka, kan det vara bra att röka något annat än de traditionella cigaretterna. De innehåller cirka 4000 skadliga gifter, som vi annars aldrig skulle stoppa i oss. Förutom nikotin innehåller de tjära, kolmonoxid och arsenik. Nej, jag skämtar inte.

Vad innehåller cigaretter?

En enkel sökning på internet visar att de traditionella cigaretterna innehåller farliga och ofta cancerframkallande kemikalier. Mixen av tjära, nikotin, skadliga gaser och kemikalier ger biverkningar på rökarens lungor, blodkärl och organ. Så, varför röker vi? Antagligen är det något med cigaretterna som får oss att fortsätta. Men här kommer lösningen; prova en elektrisk cigarett. Vad är det då? Och varför? Jo en elektrisk cigarett innehåller också nikotin, om man nu vill det, sedan innehåller de propylenglykol och glycerin och vattenånga. Propylenglykol och glycerin används bland annat i snus för att hålla den fuktig. Resten är ofarlig vattenånga. Så om man jämför cigaretter med de elektriska, är ju valet ganska enkelt, eller hur?

Prova e-cigarett

Varför inte prova något som fortfarande innebär att du röker, men med betydligt färre skadliga ämnen? Dina barn och din omgivning kommer att uppskatta det, men även du själv. Jag kan bara rekommendera att prova. De finns lättillgängliga elektriska cigaretter på internet. På eqcigs.se finns det en hel del att välja mellan. Där kan du få mer förklarat för dig vad de innehåller, och vad det innebär att röka dem. Och på vilket sätt de kan hjälpa dig att sluta röka!

25 Jul 2017