Kreativ kraft

Vara kreativ med hemmafix

Här kommer lite tips på kreativ inredning. Kanske du är van att inreda, måla och spackla? Du kanske gillar att möblera om? Du kanske är trött på dina trista väggar hemma? Eller så kanske du vill göra något alldeles speciellt i dina barns rum? Då kommer ett bra tips här.

Tapetsera med serier

Du behöver en favoritserie, tapetklister och sax, en ren tapetborste och en ren målarroller och en glansig lasyr. Borsten använder du efter att du klistrat seriesidan och få bort alla bubblor som kan komma av klistret. Rollern behöver du för att få till en jämn yta av lasyren på hela tapeten. Det första du behöver göra är att planera din serie. Var är början och var är slutet? Eller så bryr du dig inte om att den ska komma i ordning. I vart fall är det viktigt att planera hur du ska sätta upp serie-tapeten. Väl klistrad på väggen kan du nämligen inte ångra dig.

Arbeta metodiskt

När du väl bestämt dig för i vilken ordning serie-sidorna ska sättas upp, river du ut sidorna och grundar med klister på väggen, där tapeten ska sitta. Lägg på klister enbart där du tänkt sätta upp sidan, limmet torkar gärna och då det väl är dags att klistra på den kan det ha torkat om du inte gjort det precis innan du hänger upp sidan. Sedan borstar du på serie-sidan för att inte få bubblor. Fortsätt på samma sätt tills hela väggen är tapetserad. Rolla till sist på lasyren och voilá - har du världens finaste tapetserade vägg. Den är unik, och lär säkert imponera på vänner och bekanta! För fler kreativa inredningstips kan du få på somnlosanatter.se, som är en blogg om renoveringar.

3 Jul 2017